Kettlebells har blitt utrolig populære innen trening og sunnhet de siste årene. Det er ikke minst på grunn av at CrossFit har blitt kjent blant mange. Her brukes kettlebells nemlig til masse ulike øvelser som trener hele kroppen. En kettlebell er kort sagt en rund vekt med flat bunn, som har et stort håndtak i toppen. De finnes i forskjellige størrelser og materialer, men prinisippet er det samme for alle. Det praktiske håndtaket gjør det enkelt å bære relativt tunge vekter uten å få vondt i hender og fingre. Samtidig gjør det det mulig å lage forskjellige øvelser, som du ikke kan gjøre med manualer. 

Hos Billigfitness.no kan du få kettlebells i alle størrelser og vekter. Du kan få noen helt ned til 2 kg eller helt opp til 32 kg, hvis du har behov for de tunge. De lette kan du bruke til trening av skuldre og armer for eksempel, mens de tunge egner seg perfekt til trening av ben og rygg. Du kan lage de klassiske øvelser som squats eller knebøy og alle varianter av denne. Det kan for eksempel være lunges, bulgarske utfall (eller split squat), sumosquat og mye mer. Du kan også lage markløft – med en eller to ben – som trener hele kroppen effektivt. Kettlebells egner seg også bra til forskjellige typer av trekk fra gulv eller benk, så du får trenet rygg, skuldre og armer.

Det finnes også ulike øvelser som passer spesifikt til kettlebells. Noen av de mest kjente er nok sving med én hånd og den såkalte windmill, der du jobber med hele kroppen og aktiverer stort sett alle muskler på en gang. De krever en del øvelse, og du må nok begynne med lav vekt, men du blir fort sterkere og bedre. Også clean & press er en veldig effektiv øvelse som kan utføres med kettlebells. Finn selv inspirasjon på nett eller vær kreativ – det finnes masse muligheter.

Det gode med en kettlebell er at du kan bruke den når som helst og hvor du vil. Derfor er de helt perfekte til hjemmetrening. Kjøp gjerne et par stykker med forskjellig vekt så du kan trene ulike deler av kroppen og med varierende intensitet. Besøk Billigfitness.no i dag og se det store utvalget av kettlebells i forskjellige størrelser, materialer og designs. Du får alltid høy kvalitet og en super service, men samtidig gir de dig veldig konkurransedyktige priser på alle produkter. Bestill i dag og få morsommere og mer effektiv trening!