Du kjenner sikkert den tyske Oktoberfest for masse øl, god stemning og flotte kostymer, kjoler og drakter. Men hva er folkefesten egentlig? Den begynte faktisk helt tilbake i år 1810 i den tyske byen München, når brylluppet mellom kronpris Ludwig og prinsesse Therese skulle feires. Brylluppet ble holdt 12. oktober 1810. Her ble det en stor fest, blant annet med et stort hesteveddeløp den 17. oktober. Byens befolkning var så glade for underholdning, og det ble besluttet at et slikt løp skulle holdes hvert år på samme tid – og dette var grunnlaget for Oktoberfesten. Tradisjonen utviklet seg over årene, og i slutningen av det 19. århundrede utviklede festen seg til den klassiske Oktoberfest som vi kjenner i dag. Varigheten ble forlenget slik at den allerede begynte i september, og flere og flere tradisjoner kom til. I dag besøkes festen av over 6 millioner mennesker fra hele verden, blant annet Italia, Australia, USA og Japan. Den vokser i størrelse år for år, og over hele verden ser man lignende folkefester som tar utgangspunkt i Oktoberfesten. 

Én av tingene som fortsetter på Oktoberfesten, er de klassiske antrekk til både menn og kvinner. Det er med til å skape en helt spesiell atmosfære, og de annerledes, morsomme og flotte antrekk brukes heller ikke kun på Oktoberfesten. De brukes over hele verden, spesielt til de folkefester som tar utgangspunkt i Oktoberfesten, men også til andre temafester og utkledning. Menn klær seg vanligvis i de klassiske lederhosen og bayershorts med seler samt en ternet skjorte. Og til kvinnene finnes det flere tradisjonelle kjoler. De flotte tyrolerkjoler, eller dirndlkjolene som de heter, finnes i mange forskjellige utgaver med ulike mønstre, farger, snøringer og broderier. De originale tyrolerkjoler har knapper og forkle, og det er disse servitrisene er ikledd til den riktige Oktoberfest i München. Kjolene kan kombineres med forskjellig tilbehør som forkle, knæstrømper, smykker osv. Du kan bruke et underskjørt til å gi kjolen litt ekstra størrelse, og du kan endre uttrykket ved å variere skoene. Du oppnår veldig forskjellige resultater med grove støvler og tykke strømper enn fine ballerinasko eller stiletter med tynne knestrømper.

Hos Festtema.no kan du finne et flott og stort utvalg av oktoberfestkostymer, og her finnes det noe for enhver smak. Uansett om du vil gå hele veien med en klassisk drindlkjole, eller om du bare ønsker en topp eller kanskje de kule bayernshorts. De har alltid over 30 forskjellige oktoberfestkostymer til damer i utvalget, og det går rett fra hele kjolesett til skjorter, shorts eller tilbehør som stømper og smykker. Derfor finnes det både noe for deg som vil hoppe i et komplett Heidi kostyme og ta den hele veien, og til deg som føler deg mer komfortabel i en lang tyrolerkjole eller jeans med drindl topp. 

Besøk hjemmesiden for å se hele utvalget, og finn ditt neste tradisjonelle oktoberfestkostyme. Du får alltid en god kvalitet og veldig fordelaktige priser, og blant utvalget kan du helt sikker finne den modellen, den fargen og det mønsteret som passer til deg. Bestill i dag og bli helt klar til den riktige Oktoberfest eller neste temafest.