Klasseturer er noen flotte tiltak til å komme utenfor klasserommets fire vegger, og å lære litt mer om omverdenen – og også klassekameratene og -miljøet i seg selv! En tid for en annen type vekst, som kan enkelt bidra til mer samhold og også mer kunnskap på det praktiske nivået. I tillegg er klasseturer og skoleturer en god måte å oppleve noe nytt på, og få noen nye impulser som man ikke kan få hjemme. Det er dynamisk, intimt og mestring på en ny måte.

En klassetur er ikke gratis

Dessverre kan ikke klasseturer skje på en jevnlig basis, da det ikke er gratis. Det er ikke alltid enkelt å reise et sted med mange elever, og det kan koste en del penger for å komme avsted. Noen skuler har nok finansiering til å dekke utgiftene, men det er også noen skuler som selv skal dekke utgiftene. Derfor skal det noen tiltak til for å få en perfekt og lærerik klassetur! Du kan faktisk finne virkelig mange gode tips på Internett, men nå finnes det også mange andre måter å tjene penger til klassetur.

Dugnadsfinansiering og andre tiltak

En av de beste måtene å tjene penger på, er å bruke litt tid på dugnad og se om man kan finansiere noe av klasseturen på den måten. Blant annet kan en hel klasse gå sammen og selge produkter som toalettpapir, kakebokser, såpe og mye annet. Det finnes mange aktører som hjelper med dugnadsfinansiering, og har kalkulatorer som bidrar til god planlegging. Klasser kan også lage ulike events som loppemarked, lotteri og kakesalg, eller skape et event med litt moro som teater eller revy! Det er bare å bli kreativ, og dette kan også være et godt tiltak i seg selv for mer samhold og kunnskap.