Det finnes uendelig mye kunnskap om helse tilgjengelig for offentligheten. Noen ganger kan det nesten være nok til å ikke bestille en time hos legen, da vi får svar på mange spørsmål relatert til helsen gjennom bøker, journaler – men mest gjennom Internett. De fleste henvender seg faktisk til Google innen de besøker legen, og selv om mye av informasjonen som står der vil føre til større bekymringer enn nødvendig, er det i en god måte å få litt mer innsikt i helseproblemet. Det kan være bare å forstå litt om sin egen helse, og det finnes mange forum man kan spør andre om hjelp til med sine helseproblemer.

Mange henvender seg også til YouTube for å se videoer om diverse temaer innen helse, og også innen mental helse. Det ser ut til at mange får den hjelp de trenger, eller at det faktisk fører til at man vil booke den legetimen man har skubbet frem i tid. På mange måter kan man derfor passe på helsen hjemme, og tilgangen til denne informasjonen vil nok også få mange til å føle seg mindre alene. Når dette er sagt, kan informasjonen som finnes på nettet kun brukes til et supplement. Snakk alltid med legen om det er større bekymring rundt helsen.

Helseprodukter og apprater

Informasjon man finner på nettet kan ikke alltid stoles på, men det finnes en del produkter og apprater der ute som kan brukes hjemme. Et godt supplement om man ikke har mulighet for å bestille en legetime. Det kan være alt fra graviditetstester, narkotester, blodtrykkmålere osv. Disse tingene kan du for eksempel finne på Test-deg.no, hvor du enkelt kan bestille hjem – eller til jobben – tester, og helse- og legeartikler. Med andre ord kan du enkelt passe på helsen hjemmefra, om det så er litt informasjons supplement eller legeartikler du trenger der og da.