Da skal du ha et sett med riktig utstyr som blant annet høyttalere, ledninger, subwoofere, stativer og mye annet for å gi publikum en vanvittig musikkopplevelse. Men av alt utstyret vil vi nok si at det er høyttaleren som gir den største magien. Det er her lyden kommer ut. Det er gjennom høyttaleren notene kommer som får til og med den minst rytmiske mennesket til å svinge litt med hoftene. Dette utstyret er nok en av de viktigste komponentene som får publikum til å forstå, føle og lytte til mesterverket.

Det er derfor også viktig å tenke på kvaliteten av høyttaleren, og høyttaleren i seg selv har gått gjennom en lang historie fra dens visjon ble til i slutten av 1800-tallet, til i dag.

Høyttalerens historie

Utviklingen av den elektromagnetiske høyttaleren startet i slutten av 1800-tallet av Alexander Graham Bell. Det er han som startet å smått med telefonapparater, mikrofoner og høyttalere, men det var ikke før til 1924 at dagens moderne høyttaler ble patentert av to amerikanere – Chester W. Rice og Edward W. Kellogg. Men siden starten har det kommet flere typer høyttalere, og du kan derfor finne ulike kategorier for høyttalere i dag som piezoelektriske, elektrodynamiske, elektromagnetiske og elektrostatiske. Alle med ulike formål og med ulik utvikling for å komme frem til best lyd.

Moderne høyttalere

Du kan i dag finne virkelig mange ulike høyttalere på markedet, og du kan få tak i mange pakkeløsninger hvor du får alt du trenger til å rigge opp til et minikonsert eller bare være DJ for et event. Du kan også finne aktive høyttaler, passive høyttalere og batteridrevne høyttalere. Alt etter behov og hva du trenger, om det så er til konsert eller bare et intimt hagefest med noen gode noter og toner. Eller hva med Bluetooth-høyttalere? Da er det bare Spotify eller andre musikk programmer som skal gjøre arbeidet – og selvfølgelig høyttaleren i seg selv.

Tilbehør til høyttalere

Men, selv om høyttaleren nok er én av de mest viktigste komponenter til en god konsert eller en vellykket hagefest, så vil det ikke fungere uten noen gode høyttalerkabler. Det kan også være lurt å tenke på bager og trekk til høyttaleren som gjør at den er sikker og det ikke kommer støv inn i høyttaleren. Og vil du gjerne få høyttaleren til å sitte lenger oppe kan et stativ være en god idé. Dermed kan du få en helt annen lydopplevelse.